Uusi blogi

Huh, ja tervetuloa!

Nyt on nimittäin sillä tavalla, että Iin kotiseutumuseo on rynnännyt ihan toden teolla internettiin. Tai aevan tojella, kuten pappani sanoisi. Tässä Facebookkia kesän päiviteltyäni on mieleen paukahtanut sisältöidea tai useampikin, jotka eivät kuitenkaan ole sopineet sinne. Siis ihan kirjaimellisesti; Facebook kun on tehty lyhyitä tekstejä ja kuvia varten, eikä niinkään pieniä historiikkeja. Minä kun en ole erityisen tunnettu siitä, että osaisin kirjoittaa hirveän lyhyesti.

Niinpä päätin perustaa Facebookin ja kotisivujen tueksi blogin. Jako sisällössä on tämä: Facebook on aktiivisin kesäisin, kun museollakin eniten tapahtuu. Kuvia, lyhyitä juttuja ja ahkerampi päivitystahti.  Täältä taas tulee löytymään milloin mitäkin, eli lähinnä pidempiä juttuja Iin historiasta, museon arjesta kuin kaikesta muustakin, mitä mieleen tulee. Julkaisutahti tulee kaiketi olemaan sopivan lepposa, onhan Ii tutkitusti Suomen toiseksi leppoisin kunta. Kotisivulta löytyy sitten se asiatieto, osoitteet ja aukioloajat, sellaiset jutut, jotka eivät juuri muutu. Monesti ihmiset mieltävät, ettei se museokaan juuri muutu, mutta näin useamman vuoden täällä Iin museolla viettäneenä voin kyllä sanoa, että se ei ole ihan pitänyt paikkaansa. Museolla kun sattuu ja tapahtuu kaikenlaista hauskaa, ja jatkossa ajattelin ilahduttaa näillä sattumuksilla ja tarinoilla myös muita, kuin ystäviä ja perheenjäseniä.

Niin, ja vielä siitä iiläisyydestä, kun sitä kumminkin joku vielä kysyy - olenhan minä, ihan palijasjalakanen iiläinen. Nimi löytyy kyllä paikallisista sukututkimuksistakin, että en oo puttaalaisia paluumuuttajia, ja aika moni varmaan jo tietääkin, kenenkäs tyttöjä täältä museolta löytyy. Niin, että tällä mandaatilla ajattelin paikallisesta elämänmenosta kertoa, sekä menneestä, että vähän nykyisestäkin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olhavan taistelusta 75 vuotta

Ensimmäinen kantakirjattu Suomenhevonen kantakirjattiin Iissä